Hvordan gå fra frustrasjon til mestring

nybegynner problemer Feb 07, 2022
 

«Nå gir jeg opp, dette gidder jeg ikke mer».

Vi har vel alle kjent på det, vi føler oss overveldet av følelser når vi møter mye motstand. En løsningen vi kan velge er å gi opp.

Problemer gjør at vi mister flyten i det vi holder på med. Hvis vi hele tiden må stoppe opp, og lete etter løsninger, tappes vi for krefter og det tar tid. Vi ønsker å finne løsningen på problemet, raskest mulig. Komme oss videre i prosessen. Mismot og frustrasjon kommer snikende om vi blir stående på stedet hvil.

Men hva gjør jeg, når jeg sitter ved symaskinen og møter motstand? Skjønner ikke hvorfor glidelåsen bølger seg nedover kjoleryggen eller hvorfor i all verden tråden hele tiden ryker når jeg syr. Hvordan skal jeg unngå å bli frustrert når problemene oppstår?

Du må rett og slett analysere situasjonen og ta noen valg. Er det best å ta en pause eller jobbe videre med å finne løsningen. Her er noen alternativer til hvor du kan finne svar.

 

Lokaliser problemet og sjekk bruksanvisningen

Når det kommer til sytekniske problemer er det lurt å sjekke instruksjonsboka først. Der står det beskrevet hvordan de ulike elementene i symaskinen fungerer. Løsningen kan ligge i å forstå prosessen som ligger bak. Ofte står det også gode tips i boka.

Om du ikke har instruksjonsbok finnes de mange av de på nett som pdf’er du kan laste ned. (Flest på engelsk, men de har gode illustrasjoner)

 

Gå noen steg tilbake

I en prosess, hvor hvert steg bygger på det forrige, kan det være lurt å gå noen steg tilbake for å finne ut hvorfor det ikke fungerer der du er nå. Følger du et mønster så ta deg tid til å spol tilbake for å se om løsningen til problemet ligger i det du gjorde tidligere i prosessen.

 

Søk på nett

På YouTube finnes det utallige videoer som viser løsningen på problemet. Bruk fagord i søkerfeltet. Et tips er å søke på engelsk for da får du opp flere videoer som handler om akkurat det du leter etter. Om du ikke vet det engelske fagordet så søk opp det først. (Google translate)

 

Din lokale sybutikk

Å spørre om hjelp i en sybutikk gir jo ikke løsninger der og da, men det kan være verd å få det forklart fra noen som også kan vise det «live». Min erfaring er at de fleste sybutikker har flinke folk som gjerne hjelper de som kommer innom.

 

Ta en pause

Ofte hjelper det å få avstand til problemet. Det er helt greit å la prosjektet ligge. Å få luftet bort irritasjon hjelper oss å tenke klarere, spesielt om du syr i de sene nattetimer. ;-)

 

Vi kommer neppe til å få en problemfri syhverdag, men målet er jo at det skal bli færre hindringer jo mer erfaring vi får.

Ferdigheter er et resultat av erfaringer!