Er du en råkjører?

Jan 19, 2022
 
Er du en råkjører? Ja, nå tenker jeg først og fremst på når du syr, altså.
 
Før tenkte jeg ikke over at sytempo faktisk kan påvirke hvordan sømmen blir. Så jeg tråkket nok for hardt på pedalen noen ganger. Jeg justerte ikke tempo etter forholdene.
 
Se for deg hvor mange deler som beveger seg hver gang et sting blir til. Nåla, trådløfteren, transportøren, over- og undertråd osv. Alt skal synkroniseres. Nål og tråd skal gjennom stoffet og det i en rasende fart. Ikke rart sømmen av og til ikke blir helt perfekt og justeringer må til.
 
Og har du tenkt på at det også utvikles varme når du syr? Nål, stoff og tråd som gnisser mot hverandre i høy fart gjør at temperaturen øker. I verste fall gjør det at tråden kan ryke. Og det vil vi ikke ha noe av.
 
Mitt råd er å senke tempoet dersom tråden ryker, nåla brekker eller sømmen ikke blir fin.
 
Flotte resultater og en god syopplevelse er jo noe vi alle ønsker oss. Så kjør etter forholdene!😃